Записване на курса с молба

 1. Здрасти, програмисти! Предполагам, че все още има хора, които са изпуснали срока за записване за курса и сега трябва да го записват с молба.

  Ако не знаете как става това ще ви обясня (всеки семестър го правя този номер, така че имам богат опит в областта):

  1. Пишете молбата. Ако има няколко курса, които искате да запишете, можете да ги сложите в една молба. Ако някой иска примерна молба - да си напише мейла в някой пост и ще му я пратя.

  2. Носи се молбата за подписване при лекторите на съответните курсове.

  3. Отива се на втория етаж, лявото крило, където са административните офиси. Ако застанете с гръб към входа на крилото, от дясната ви страна (единствената врата) е стаята, където трябва да занесете молбата. Там има секретарка. В съседната стая е заместник декана, на който трябва да предадете молбата (на зам. декана на ОКС Бакалавър (или ОКС Магистър, ако сте магистър)).

  Има си и приемно време, но не го помня. Днес ще го погледна и довечера ще го напиша.

  1. Предавате молбата на зам. декана за подпис. При мен винаги само го е преглеждала и го е подписвала без проблеми. Само може да се заяде, ако някои от предметите сте ги изучавали по програма.

  2. След подписа или ви взима молбата и казва, че сама ще я предаде, или ви я връща и ви казва да я занесете в учебния отдел (първи етаж, мисля, че стаята беше 111) - ако не се сещата, то това е стаята, в която отивате след като сте платили такста за семестъра в касата или по банков път. Там предавате молбата и си ходите.

  За краен срок за предаване - колкото по-рано, толкова по-добре. Но миналия семестър предадох чак в началото на януари и пак ми приеха молбата, така че предаването трябва да стане най-късно преди правенето на протоколите за сесията. Но все пак ви съветвам да не чакате последния момент, а да предадете молбата най-много в рамките на първите един-два масеца.

  Ето и пример за молба (както казах, ако искате готов темплейт в .doc файл - напишете си мейла):

  Горен десен ъгъл:

  ДО ДЕКАНА НА ФМИ При СУ „Св. Кл. Охридски” Проф. Иван Сосков

  Център, един-два реда по-надолу:

  М О Л Б А

  Трите Имена фак. номер, курс, специалност

  Ляво подравнено (нормален абзац):

  УВАЖАМИ ГОСПОДИН ДЕКАН,

  Не можах да запиша свободноизираеми дисциплини за този семестър поради лични причини. Моля да бъда записан в следните свободноизбираеми дисциплини.

  Таблица с две колони и толкова реда, колкото са изборните дисциплини, които желаете да запишете + 1 (после ще обясня за "+ 1"). В дясната колона оставяте място за подписа на лектора (ръководителя на курса).

  Пример за лява колона (дясно подравнено):

  Програмиране с Python Николай Бачийски Подпис:

  В допълнителният ред ("+ 1") пишете:

  Подпис на декана:

  Добре е да е някъде в долната част на страницата, така че може да ви се наложи да оставите доста празни редове в последния ред.

  Снимки (всичко е една страница, просто не го побрах на екрана):

  Част 1: http://i292.photobucket.com/albums/mm2/evgenidb/MOLBA-part1.jpg

  Част 2: http://i292.photobucket.com/albums/mm2/evgenidb/MOLBA-part2.jpg

  Това е! Надявам се, че на всички им е станало ясно, въпреки моите некадърни обяснения. Ако имате въпроси - пишете.

  Публикувано преди
 2. Още малко ВАЖНА! информация: Приемното време на зам. декана (ОКС "Бакалавър") е само в ПОНЕДЕЛНИК 13:00 - 15:00.

  За ОКС "Магистър" е в ЧЕТВЪРТЪК 13:00 - 15:00.

  Учебният отдел (стая 111) работи до 15:30 или 16:30 (нещо от този сорт), така че ако отидете веднага след подписа на молбата от зам. декана можете да я предадете още в същия ден.

  Другото важно нещо е, че можете да не използвате моята молба, а сами да си я напишете. Дори може и на ръка да е написана. Най-важното е информацията за студента, избираемите дисциплини, подписите, за какво въобще е молбата и другите важни и не чак толкова неща да ги има!

  Публикувано преди
 3. А как разбираме дали са ни одобрили молбата?

  Публикувано преди
 4. Би трябвало веднага зам. декана да я прегледа и подпише. В най-лошия случай след една седмица, но дълбоко се съмнявам, че ще се наложи да чакаш повече от 5 минути. :)

  Публикувано преди
 5. Подписва я веднага. Или ти казва, че не може. Така ще разбереш и винаги е веднага. Остава само въпросът дали зам. декана ще ти занесе молбата в 111 или сам трябва да го направиш. Във втория случай, след подписа, ако не си занесеш молбата, няма как да те запишат.

  Иначе би трябвало да можеш да провериш и в СУСИ-то на кои курсове си записан, но тъй като никога не съм го ползвал...

  Публикувано преди

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.